Desember 2014 - Rini Cesillia's Beauty Blog - Indonesian Beauty Blogger
3 Concept Eyes

3 Concept Eyes Dot Lip Color #801 Air Balloon Review

Selasa, Desember 30, 2014

Do you know that 3 Concept Eyes has added Dot series to their collection? There are eye shadow, lipstick, hand mirror, pouch, mini pouch, and nail polish for this collection. :D

Since I rarely use eye shadow nowadays, I picked the lipstick. Hehehe.. There are two colors available: #801 Air Balloon and #802 Lovesick. Of course my choice would be #801, #802 is a color that I'm not really comfortable to use around.

3 Concept Eyes Dot Lip Color

Event

[EVENT] Laneige: A New You, A New Laneige

Minggu, Desember 28, 2014

Kira-kira dua minggu yang lalu aku menghadiri acara Laneige yang bertempat di Seibu Beauty Lounge, Grand Indonesia. Acara yang seharusnya dimulai jam 2 siang jadi agak ngaret karena banyak yang belum datang akibat macet dan hujan (dua hal yang tidak bisa dihindari untuk bulan-bulan sekarang ini :|) Tapi aku ga keberatan sih karena bisa reuni dulu sama teman-teman yang bareng ke acara Global Beauty Camp beberapa bulan yang lalu XD





Acara dimulai dengan sambutan dari Mba Dian selaku Brand Manager Laneige Indonesia. Beliau memperkenalkan beberapa produk baru yang masuk ke Indonesia, yaitu Serum Intense Lipstick, Pure Radiant Shadow dan Pure Radiant Blush. Serum Intense Lipstick yang masuk ke Indonesia ada 20 warna, dijual dengan harga Rp220.000 per satuannya. Pure Radiant Shadow terdiri dari 7 palet dengan harga Rp290.000 dan Pure Radiant Blush terdiri dari 6 warna (maaf aku lupa harga blush nya berapa). Harganya menurutku cukup kompetitif lho, mengingat harga lipstiknya di Korea aja KRW25,000.

Selanjutnya ada demo makeup yang dipresentasikan oleh makeup artist Laneige yang datang langsung dari Korea: Romeo Eun. :D


Tema yang diambil Romeo adalah lovely makeup.

Step by step nya adalah:
1. Sebelum memulai makeup, sebaiknya menggunakan skincare terlebih dahulu. 
2. Mulailah makeup dengan menggunakan primer. Primernya diapliaksikan dengan cara diputar dan ditekan dengan jari untuk membuat pori kelihatan lebih kecil. 
3. Pakai BB Cushion dengan satu tone lebih tinggi dari warna kulit, dengan cara ditepuk-tepuk saja. Katanya Romeo ide BB Cushion dari stempel, karena hasil stempel kan tipis-tipis gitu. Ga tau sih dia becanda atau engga, tapi kyny makes sense haha XD
4. Romeo tahu kalau orang Indonesia ga suka wajah glowing gitu. Dia nanya gini: klo glowing dibilang berminyak kaya orang susah ya. Ngakak sih dengernya XD Jadi untuk demo makeup kali ini dia ga bikin hasilnya terlalu glowing, disesuaikan sama kebutuhan orang Indo. :)
Jadi sesudah BB Cushion tadi dipakaikan bedak, yang dimulai dari garis luar wajah, secara otomatis akan terlihat highlight secara natural di tengah wajah.

5. Lanjut ke color makeup. Mulai dari alis. Biasanya kan kita menggambar dan kita sapukan dari arah tengah alis ke arah ekor kan, tapi Romeo bilang dia lebih suka dari arah sebaliknya, yaitu dari ekor ke arah tengah alis.
6. Untuk eye makeup sendiri, Romeo memulai dari eyeliner untuk men-capture bentuk mata. Romeo memakai gel pencil yang bisa kering dalam 10 menit, bisa dismudge juga sih kalau mau. Sekarang tren di Korea adalah eyeliner yang smudge. Eyeliner hitam tadi ditimpa dengan eyeshadow coklat.
7. Lalu bubuhkanlah warna ungu mengikuti garis kelopak mata. Lalu pakai warna pink sebagai point di eye makeup, diaplikasikan secara menyeluruh pada kelopak mata.
8. Aplikasikan Serum Intense Lipstick #Flash Pink di bagian eyebag. Lalu, pakai eyeshadow pink yang sparkling jadi bisa lebih awet warnanya karena di bawahnya uda ada lipstik.
9. Selanjutnya pakai mascara yang diaplikasikan secara zig-zag berkali-kali.
10. Blush yang biasa dipakai adalah warna coral. Pakailah di area yang ga melebihi bagian ujung luar mata. Aplikasikan juga di pinggir hidung biar kelihatan imut.
11. Untuk lipstik, pakai di bagian tengah dulu terus di-smudge. 

Selesai deh demo makeup nya.

Senang sekali bisa mengikuti demo makeup dari Romeo karena aku mendapat banyak pengetahuan baru, dan juga jadi tau tren makeup seperti apa yang ada di Korea sekarang. Romeo juga orangnya lucu banget jadi suasananya cair dan lebih rileks pas acara berlangsung. XD

Group Photo ^^

Selca dengan memakai Serum Intense Lipstick YR329 Peach Flash. Suka banget sama warnanya *.*

Goodie bag dari Laneige plus lip &eye makeup remover yang lupa aku foto. Stay tuned for the review ya ^^


Thank you, Laneige Indonesia for the invitation. <3

Laneige Indonesia
Facebook: laneigeindonesia
Instagram: @laneigeid





xoxo,





3 Concept Eyes

Gift Box from Honestskin + Short Review

Sabtu, Desember 20, 2014

Around two months ago, Honestkin had a gift box event and I tried it. Luckily I am one of the lucky person to have the gift box so here I am today to share with you what's inside the box. ;)

Honestskin is a shopping mall based in Korea which sells Korean cosmetics internationally. Honestskin holds event very frequently, so far I have purchased two or three times when they're having a sale. 

Advertorial

Introduction to iPrice: Free Coupons for Online Shop

Minggu, Desember 07, 2014

Siapa yang ga suka belanja di sini, apalagi kalau belanjanya dengan diskon tertentu?

Kali ini aku mau memperkenalkan mengenai iPrice. Ada yang udah tau belum apa itu iPrice? ^^

iPrice merupakan sebuah situs online yang menyediakan kupon online dari berbagai macam toko online ternama seperti Zalora dan Lazada. Kupon-kupon ini membantu online shoppers untuk menggunakan diskonnya di toko-toko tersebut.

Cleansing Oil

Kose Softymo Deep Cleansing Oil Review

Minggu, Desember 07, 2014

Cleansing is an essential step on makeup lover routinity. Double cleansing to be precise. At the end of the day, you have to make sure that all makeups on your face are washed up, leaving clean face that is ready for skin care routine.

Today I want to share about cleansing oil from Japan brand: Kose. I think this cleansing oil is quite famous on the internet as I see many online shops sell it and many blogs review it. So let’s see what’s my opinion about it. ;)


The packaging is made from plastic with yellow color that is very similar with oil color ._. Personally I don't like the color hehehe.. The name, description and everything are printed directly on the packaging in white color. 


There is a secure cap to prevent it leaking when you take it around, but it's quite bulky.

The cleansing oil has a yellow color and for me the smell is ewww.. It smells like oil :| 

How to use:
1. Dispense right amount on your palms and massage your face in dry condition. 
2. After 1-2 minutes, wet your hands with water and massage your face again until the oil emulsifies and becomes white.
3. Finally rinse off everything with water



It has a thick texture and actually I feel like applying oil on my face :p It removes makeup effectively but I don't use it for removing eye & lip makeup because the oil irritates my eyes >.< So I only use it to remove face makeup, after removing my eye & lips makeup first with special remover. I demonstrated it on pics above.

However sadly to say that this Kose Softymo Deep Cleansing Oil is not for me. It breaks me out really bad, I think that it is the start of my heavy break out T.T I've been stopping use it since I realized it but my face condition hasn't recovered completely but thankfully it's much much better now.

Everybody has different experience. What doesn't work with me, doesn't mean it will not work on you too. And vice versa. So make sure to research everything on the internet before deciding to try something. But again, it doesn't guarantee anything hehehhee..

You can get this product from:
BBM: 29E84FEF
WA: 08563438846
Line: nadiah_izzah




Thank you for reading and see you on my next post!





Emulsion

Heynature Ersungcho Toner & Lotion Review

Sabtu, Desember 06, 2014

Hi girls!

If you remember about my Heynature Intense Lipstick post, I mentioned that I will review other Heynature's products and here it is. This time I will review the skincare from Ersungcho line.

Jakarta Selatan

The Clinic Indonesia - Diamond Polar Sculpting Treatment

Rabu, Desember 03, 2014

Beberapa waktu yang lalu, aku berkesempatan mengunjungi The Clinic untuk menjalani salah satu treatment.

Sebelumnya tahu ga The Clinic itu apa? Jadi The Clinic adalah klinik kecantikan yang berdiri sejak 2010 dengan tujuan untuk memberikan pengalaman estetika terbaik. Filosofi mereka adalah beautylosophy, yang artinya kecantikan dari luar dan dalam.

Aritaum

Aritaum Wannabe Cushion Tint 2014 Review

Senin, Desember 01, 2014

Annyeonghaseyo!
Wow it’s December already. How time flies. Hehhehe..

I’ve been really inactuve last month, I don’t know why but hopefully I can go back to my normal pace this month. >.<

For the first post of this month, I want to talk about Aritaum Wannabe Cushion Tint
Wait a minute. Didn’t you review it last year? Why do you want to talk about it again now? 
Maybe that’s your question after reading the first sentence of this paragraph. Well it’s still the same product I am talking about but it’s a 2014 version with new colours, new packaging and (maybe) new formula. :D For you who are curious about my previous reviews for this baby, you can read it here and here.

Aritaum is another brand from South Korea huge cosmetic company: Amore Pacific. If you have ever been to Korea and went inside Aritaum store, you can see that the store doesn’t only sell Aritaum’s products, but also other Amore Pacific brands like IOPE, Laneige, Mamonde, etc.

My first experience with Aritaum started year ago when I tried Wannabe Cushion Tint and fall in love with it, especially with Blondie shade. It’s still my favorite lip product that I use when I need more confident :P Then it continues to World Glam Coating Tint and then Honey Melting Tint which is also a big hit in South Korea and my post about it surprisingly becomes top post every week very frequently. Since I love their lip products, I was browsing through their website to find out whether they have released new products and I actually found the 2014 version of Wannabe Cushion Tint. So happy that finally I bought 3 colours from Testerkorea :D

Like us on Facebook

badge