Juni 2014 - Rini Cesillia's Beauty Blog - Indonesian Beauty Blogger

Hello Summer Giveaway Winner

Senin, Juni 30, 2014

Hi all!

Finally Hello Summer Giveaway that was hosted by me and Misa had ended yesterday and we are ready to announce the lucky winner now. ^^


a Rafflecopter giveaway



Congrats Rena! Please wait for my email :3
And I will wait for your respond in 2x24hours. If no respond, I will pick another winner. For another one winner in Misa's blog, you can check it out on her blog.



Will hold another giveaway soon, so stay tuned ^^





Etude House

Etude House Play 101 Pencil Review

Minggu, Juni 29, 2014

Hi guys! How are you? 
Sorry for not posting for 1 week, sometimes I just getting lazy to write a post and ending up watching K-drama :p

But today I will post about product from Etude House which I am quite curious about. Say hello to Play 101 Pencil, multi-function makeup pencil that has 50 colours in total and can be used on your eyes, face, or lips ^^

I think this pencil is getting really popular because Etude House collaborate with Pony to do tutorial and look for this pencil. Or is that just my opinion? ._.

Etude Recipe gave me 4 colours to try: no. 7, 15, 22, and 47.

Each pencil comes in different box colour, which suits the pencil color itself.







The pencil is slim and long, with dark grey colour on the body and at the bottom, the colour matches the pencil colour. The design is far from girly, it's not like Etude XD


Taraaa.. When you open the cap, you can immediately see the colour :D

And it's automatic pencil. So you can just rotate it to get the product out ^^

But Etude House also provides the sharpener. Guess what? The colour at the bottom I described previously is actually the sharpener. How cool is that? :D


#7 is a beige colour.
#15 is a peachy pink colour.
#22 is a red colour.
#47 is a deep brown colour.

Let's look at the color one by one:

1. No. 7


No. 7 is supposed to be used as dark-circle concealer but I found out that it's no use for my severe dark circle ._. hahaha.. Sorry I don't include the before after picture here, all I can say is that there's not much difference. Besides, it look cakey if I apply too much. 


2. No. 15

I've been really wanting to try this colour since I saw Pony's tutorial. However I'm not sure since I'm afraid that the coral colour on Pony's lip and on my lips will look different but in the end I still choose this colour. :p
And thankfully the colour turns out as what I want :D It's a peachy pink colour with glossy finish. However the texture is a bit tricky. It will look uneven on lips if the lips is a bit dry. And at first it smells like candle. Ewwww -_- 






3. No. 22


This is the perfect red colour. The texture and the colour just make me fall in love! It has kind of matte/satin finish that doesn't feel dry at all. Besides, it glides on smoothly and gives even result, much more perfect than No. 15! No weird candle scent at all. The only thing I don't really like is because the product is very slim, it takes a long time to apply it on full lips, which is tiring sometimes XD





5. No.47


Honestly, I was hoping for lighter colour, that is suitable as eye base, or no makeup makeup look but it seems like I picked wrong colour because this shade can't be categorized as light colour. XD It has a nice shimmering finish.




I think it's a nice idea from Etude House to create universal makeup pencil that can be used for face, eye, or lips depending on the colour you choose. Each color has different texture and finishing, so that's why I give rating for each product, and not for overall Play 101 Pencil. :)



You can buy Etude House product at Etude Recipe. The pre-order time is just one week which means you don't have to wait too long to get your desired products :D They're fresh from the oven hihi ^^

Etude Recipe
WA/SMS: 0813 8036 6819
BB Pin: 75941C70
Line: etuderecipe



I hope this review is helpful and see you on my next post!













Lip

Nyx Soft Matte Lip Cream #Istanbul Review

Minggu, Juni 22, 2014

Hello!
Today I bring a review of infamous Nyx Soft Matte Lip Cream. I got a chance to try it after anieno_os offered me to try this lip cream. Thank you <3 I want a colour that is wearable for everyday, thus my choice goes to Istanbul. 

Bangkok Face

Bangkok Face Gem Fruit Pudding Cream & Lotus Sparkling Mask Review

Jumat, Juni 20, 2014

Bagi yang request review skincare, kali ini nih kalian bakal seneng. Post kali ini tentang dua skincare dari Thailand yang sedang booming yang sama-sama bermerk Bangkok Face. ^^ Adapun produknya adalah Gem Fruit Pudding Cream dan Lotus Sparkling Mask.

Yuk mulai dari Gem Fruit Pudding Cream :3


Gem Fruit Pudding Cream dikemas dalam kotak berwarna putih dengan tulisan yang mayoritas berwarna pink. 


Di bagian belakang box nya ada penjelasan detil dalam bahasa Inggris.

Diformulasikan dengan permata bercahaya dari Thailand, ekstrak delima, buah cantik dengan wangi mewah yang dapat digunakan sebagai jalan singkat untuk kecantikan. Memberikan kulitmu pengencangan superior dan properti melembapkan yang membantu melawan efek penuaan. Delima mengandung beragam konsentrasi tinggi phytochemicals yang sangat dikenal akan kegunaannya menambahkan vitamin dan mineral pada kulitmu sambil mengurangi zat beracun dalam kulit. Lebih dari itu, fitur tersembunyi terletak pada tekstur krim ini sendiri yang menyerupai pudding. Dengan tekstur halus dan kenyal, anda akan tertarik dengan kosmetik ini yang memberikan perasaan senang dan sensasi elastik. Dengan memasukkan tumbuh-tumbuhan dari Thailan, dapatkan hasil kulit lebih muda dan lebih cantik.

Bahan utama aktif:
PUNICA GRANATUM EXTRACT, HORDEUM VULGARE SEED EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CRONUS CHRYSANTHUS BULB EXTRACT, ARGANIA SPINOSA SPROUT CELL EXTRACT


Expired nya dua tahun dari tanggal produksi.



Aku ga menyangka kalau Gem Fruit Pudding Cream ini bentuknya imut-imut banget. Kecil banget lho hahaha, iy sih cuma 50ml. 

Dilihat-lihat packagingnya mirip obat dari dokter kulit, ya ga sih? XD

Fungsi utama dari krim ini adalah untuk mengencangkan kulit, anti-oksidan, whitening, meremajakan kulit dan mengencangkan pori-pori.

Krimnya berwarna peach gt, di foto ini warnanya jadi lebih muda karena efek cahaya. Saat pertama kali dibuka yang paling kerasa adalah wanginya. Wanginya soft banget dan aku suka. Dan sesuai namanya, teksturnya memang seperti pudding, kenyal-kenyal gitu. Krim ini cepat meresap ke kulit dan ga meninggalkan kesan berminyak gitu di wajah. Setelah dipakai, efek yang langsung bisa kurasakan adalah kulit wajahku jadi lebih kencang gt, mungkin itu tandanya efek mengecilkan pori-porinya bekerja ya. Setelah dipakai juga kulit wajah jadi lebih cerah. Awal-awal pakai di mukaku jadi timbul jerawat-jerawat kecil sih, tapi setelah itu udah engga lagi. Hehhe :)

Yang kedua adalah Lotus Sparkling Mask. Kemasannya sama persis dengan Gem Fruit Pudding Cream, cuma beda di gambar dan deskripsi aja XD

Lotus sparkling cream adalah masker malam hari yang merupakan solusi all in one terbaik untuk proses pemutihan. Cream ini mengandung berbagai ekstrak dari lautan biru murni yang meningkatkan pemulihan energi sel serta produksi sel-sel baru, memperbaiki sel-sel rusak hingga ke tingkat DNA, sementara unsur kuncinya, yaitu ekstrak dari benang sari Royal Lotus, merupakan zat pemutih baru yang inovatif secara alami mencerahkan dan membantu mempertahankan kulit yang cerah. Berikan corak kulitmu suatu permulaan baru sambil merasakan halusnya kulitmu dengan Lotus Sparkling Cream.


Bahan utama aktif:
NELUMBO NUCIFERA GAERTN, YUZU SEED EXTRACT, GREEN CAVIAR EXTRACT, SHEA BUTTER


Jar nya juga sama persis dengan Gem Fruit Pudding Cream.

Tapi warna dan tekstur krimnya berbeda dengan Gem Fruit Pudding Cream.

Lotus Sparkling Mask ini teksturnya lebih cair dan berwarna kuning keorenan. Wanginya agak beda juga tapi sama-sama soft.

Karena ini sleeping mask, jadi aku pakainya seminggu dua kali. Terasa sih efek memutihkan wajahnya, wajahku jadi lebi cerah dan redness lebih berkurang tapi hasilnya ga permanen. 

Untuk kombinasi pemakaian kedua produk ini, memang terasa kulit jadi lebih cerah dan putih, redness juga agak berkurang. Tapi kurang lebih tiga minggu pemakaian, aku belum melihat hasil yang terlalu signifikan. Memang dua bulan belakangan aku lagi ga jerawatan, selain dari jerawat yang tadi kubilang muncul pas awal-awal pemakaian Gem Fruit Pudding Cream, jadi aku ga bisa berkomentar soal jerawat lebih cepat kempes setelah memakai dua produk ini. Bekas jerawat juga masih sama-sama saja, ga berkurang. 

Aku rasa dua produk ini biasa saja buatku, hanya mencerahkan wajahku tapi tidak membantu dalam menghilangkan bekas jerawat. Perlu diingat bahwa hasilnya di tiap orang bisa beda, jadi siapa tahu di aku biasa aja, tapi di kamu luar biasa :p

Kalau boleh membandingkan sih, aku lebih suka produk Thailand satu lagi yang sudah aku review sebelumnya. :)

Kalau kamu tertarik dengan kedua produk ini, kamu bisa cari tahu lebih lanjut di:

Bangkok Face Indonesia
Facebook: BangkokFaceID
Line: kimmykhoe
WA: 08989239441



xoxo,







Like us on Facebook

badge